Dixien taival kohti kisaperhosenlentoa

20.08.2018 Eka ohjattu treeni

No niin, nyt päästään ihan oikeasti jotakin tekemäänkin kun ei ole enää minun tekemiäni liian helppoja ratoja. Lisäksi on mukavaa, että on kouluttaja joka pystyy huolehtimaan namikipon käytöstä. Yksin treenatessa se on lähes mahdotonta. Miksikö haluan käyttää namikippoa? No siksi, että en palkkaa silloin koiraa kädestä vaan palkka tulee oikein tehdystä työstä mutta ei minun kädestä. Se ehdollistaa koiran siis irtoamaan minusta kun ei ole hyödyllistä olla luonani kun ei namia tipu. Minulta tulee vain kehut ja nami kipossa viimeistelee sen, että jotakin on tehty oikein.

Vieressä kuva radasta joka oli tunnin teemana. aika maukas rallatus suora 1. hyppy, 2.hyppy, 3. A, 4. hyppy, 5.putki, 6. hyppy ja sen jälkeen palkka namikiposta. Nuori koira kun on ja Dixie näki agilityradan 6 kertaa elämässään, joten maltillinen palkkaus 5-6 esteen jälkeen. Sen jälkeen jatkui 7. keinu, 8. hyppy jonka jälkeen piti tehdä maltillinen vienti puomille, ettei koira juokse joko ohi tai sitten hyppää sivusta puomille. Dixiellä oli niin kova vauhti että tuli alas keskeltä puomia! Korjaus ja koira uudelleen puomille ja hitaammin. Suoritti puomin hyvin ja hallussa oli myös 2 of 2 askelma. Eli etujalat maassa, takajalat puomilla. Tämän jälkeen matka jatkui 10. putki. Kepit me ohitimme kun jankkaamme vasta 4 keppiä. 12. hyppy, 13. putki, 14. meille aivan uusi este pituus! Ei ongelmaa, Dixie suoritti sen siinä missä muutkin esteet. 15. hyppy.

27.08.2018 Irtoaminen

Toisen ohjattun treenimme teema oli irtoaminen. Ensin pelkästään putkeen. Tämän jälkeen 3. hyppy ja 4.putkeen. Tämän jälkeen 2.hyppy, 3.hyppy, 4.putkeen, 5.hyppy, 6.putkeen ja PALKKA! Tämän jälkeen koko suora 1-6. Minun sijoitukseni on 2 ja 3 hypyn välillä. Otan pari askelta kun koira on kohdallani ja käsken sen 3 hypyn kautta putkeen. Sinä aikana minä liikun 5. hypyllä ja odotan koiraa selkä 4. putkelle päin. Koiran hypätessä 5. hypyn yli lähetän sen 6. putkeen ja teen persjätön ja odotan koiraa putken suulla jossa se saa palkan kippoon.