Dixien taival kohti kisaperhosenlentoa

Taija Salokanteleen treeni

Saatiin jälleen Taija meille pitämään treeniviikonloppua.

Teimme osiot 1-10 sekä 9-22

1.Hyppy, 2.putkeen, 3.Hyppy, 4.Hyppy, tämän jälkeen puolen vaihto joko valssilla tai persjätöllä. 5.Hyppy, 6.Hyppy, 7.Putkeen, kun koira on livahtanut putkeen, ohjaaja juoksee 8 hypyn taakse, vaihtaa puolta ja ottaa koiran vastaan kun se tulee putkelta. 9.Hyppy takaa, 10.Putkeen.

9.Hyppy, 10.Putkeen, 11.Hyppy, 12.Hyppy, 13.Keinu, 14 putkeen, puolen vaihto, 15.Hyppy, 16.Kepit, 17.hyppy. Kepit kuuluisi leijeröidä eli minun pitäisi olla puomin vasemmalla puolella ja ohjata sieltä kepeille, mutta kun meillä ei ole itsenäiset kepit, jouduin saattamaan koiran kepeille ja palkkaamaan sen jälkeen. Lähetys putkeen 17, haltuunotto, 18.Hyppy takaa, 19. Hyppy, 20.Hyppy takaa, 21.Putkeen, 22.Hyppy.

19-21 opettelimme muutamaankin kertaan ettei minun tarvitsisi käyttää vastakkaista kättä kun ohjaan koiran 20 hypylle. Dixie osasikin tulla todella hienosti kun ohjasin vasemmalla kädellä ja otin hypyn jälkeen sen vasempaan käteen ja palkkasin vasurilla. Sitten matka jatkui putkeen.

Dixie on kehittynyt hurjasti viimekesän Taijan treeneistä. Tällä kertaa saimme tärken neuvon treenata niin että namikuppi näkyy muttei koira saa mennä sinne. Minä kun en halua kädestä palkata syystä, että irtoaminen on meillä hankalaa. Joissakin uusissa ohjauskuvioissa vain on pakko palkata kädestä.

Eka startti

24.06.20

Dixie kävi tänään liitämässä hienosti 13 esteen starttiradan suoritusajalla 36,64. Hurjan hienosti 0 virhettä ja 1 tulos.

Paljon on tapahtunut

22.06.2020

Paljon on tapahtunut kahdessa vuodessa. Dixie on kehittynyt todella paljon ja olemme aloittaneet tänä kesänä käymään epävirallisissa kisoissa

Irtoaminen

27.08.2018

Toisen ohjattun treenimme teema oli irtoaminen. Ensin pelkästään putkeen. Tämän jälkeen 3. hyppy ja 4.putkeen. Tämän jälkeen 2.hyppy, 3.hyppy, 4.putkeen, 5.hyppy, 6.putkeen ja PALKKA! Tämän jälkeen koko suora 1-6. Minun sijoitukseni on 2 ja 3 hypyn välillä. Otan pari askelta kun koira on kohdallani ja käsken sen 3 hypyn kautta putkeen. Sinä aikana minä liikun 5. hypyllä ja odotan koiraa selkä 4. putkelle päin. Koiran hypätessä 5. hypyn yli lähetän sen 6. putkeen ja teen persjätön ja odotan koiraa putken suulla jossa se saa palkan kippoon.

Eka ohjattu treeni

20.08.2018

No niin, nyt päästään ihan oikeasti jotakin tekemäänkin kun ei ole enää minun tekemiäni liian helppoja ratoja. Lisäksi on mukavaa, että on kouluttaja joka pystyy huolehtimaan namikipon käytöstä. Yksin treenatessa se on lähes mahdotonta. Miksikö haluan käyttää namikippoa? No siksi, että en palkkaa silloin koiraa kädestä vaan palkka tulee oikein tehdystä työstä mutta ei minun kädestä. Se ehdollistaa koiran siis irtoamaan minusta kun ei ole hyödyllistä olla luonani kun ei namia tipu. Minulta tulee vain kehut ja nami kipossa viimeistelee sen, että jotakin on tehty oikein.

Vieressä kuva radasta joka oli tunnin teemana. aika maukas rallatus suora 1. hyppy, 2.hyppy, 3. A, 4. hyppy, 5.putki, 6. hyppy ja sen jälkeen palkka namikiposta. Nuori koira kun on ja Dixie näki agilityradan 6 kertaa elämässään, joten maltillinen palkkaus 5-6 esteen jälkeen. Sen jälkeen jatkui 7. keinu, 8. hyppy jonka jälkeen piti tehdä maltillinen vienti puomille, ettei koira juokse joko ohi tai sitten hyppää sivusta puomille. Dixiellä oli niin kova vauhti että tuli alas keskeltä puomia! Korjaus ja koira uudelleen puomille ja hitaammin. Suoritti puomin hyvin ja hallussa oli myös 2 of 2 askelma. Eli etujalat maassa, takajalat puomilla. Tämän jälkeen matka jatkui 10. putki. Kepit me ohitimme kun jankkaamme vasta 4 keppiä. 12. hyppy, 13. putki, 14. meille aivan uusi este pituus! Ei ongelmaa, Dixie suoritti sen siinä missä muutkin esteet. 15. hyppy.

Eka startti Mynämäki

Irtoomistreeni

Eka ohjattu treeni